Ούννοι

Από τις ομάδες των ανθρώπων της Στέπας, εκείνη που θα παίξει έναν ρόλο κομβικό στην αρχή των πραγμάτων, τουλάχιστον όσον αφορά στη ζωή της Ευρώπης, είναι η ομάδα των Ούννων. Οι Ούννοι είχαν χαραγμένα πάνω τα πρόσωπά τους, για να είναι φοβερότεροι, με χαρακιές από μαχαίρια και έτσι το πρόσωπό τους ήταν τρομερό. Οι κάτοικοι της στέπας, του κεντρικού κορμού της στέπας, δηλαδή εκεί που είναι οι απόλυτοι νομάδες, επειδή ιππεύουν από την ώρα σχεδόν που θα γεννηθούν τα άλογα, είχαν στραβά πόδια. Τα πόδια τους ήταν κυκλικά, διότι τα κόκκαλά τους έπαιρναν το σχήμα της ράχης του αλόγου.

Ούννοι

Οι Ούννοι λοιπόν είναι μια ομάδα περίπλοκη, οι μελετητές προσπαθούν να καταλάβουν εάν σχετίζονται με τους Χσιουνγκ Νου. Οι Χσιουνγκ Νου ήταν ομάδες Μογγόλων που χτυπούσαν την Κίνα για αιώνες. Η σημερινή άποψη είναι ότι μάλλον σχετίζονται και είναι μετεξέλιξη των Χσιουνγκ Νου, μάλιστα δεν υπήρχε μία ομάδα Ούννων, αλλά υπήρχαν και οι λευκοί Ούννοι, οι οποίοι λεγόταν Εφθαλίτες και αυτοί δεν είχαν σχιστά μάτια. Οι Ούννοι είναι κάτι ρευστό.

Κατά κύριο λόγο ήταν Μογγόλοι, οι περιοχές τους βρίσκονταν σε ζώνες μογγολικών εδαφών που βρίσκονται στη σημερινή Ρωσία προς τη Σιβηρία, αλλά και περιοχές της σημερινής Μογγολίας και αυτοί κτυπούσαν ολόγυρα τις γεωργικές περιοχές, αλλά για κάποιο λόγο μετά το 200 μ.Χ. άρχισαν να κινούνται συστηματικά, δυτικότερα, σε μεγάλες ορδές, σε μεγάλες ομάδες, χτυπώντας, κινούμενοι στη ζώνη της στέπας.

Οι Ούννοι εκεί στον 3ο μ.Χ. αιώνα πήραν μία πορεία κινούμενοι σε μία βορειότερη θα έλεγε κανείς γραμμή, πέρασαν πάνω από την Κασπία θάλασσα και κινήθηκαν προς την Ευρώπη, περνώντας και στη ζώνη μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας Θάλασσας. Στην διαδρομή τους αυτή, οι Ούννοι, συνάντησαν μία ομάδα Γερμανών, αρχικά. Οι Γερμανοί, είναι φυλές που αναπτύχθηκαν στη βόρεια και βορειοκεντρική Ευρώπη.

Μία ομάδα Γερμανών είχε αναπτυχθεί στη ζώνη μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας θάλασσας βορειότερα θα έλεγε κανείς της Κασπίας Θάλασσας, και αυτοί λεγόταν ανατολικοί Γερμανοί. Στα γερμανικά ανατολή είναι Οsten, (-Οsten) και ήταν Γότθοι «Ostgoten» Οστρο-γότθοι, αυτό που λέμε Οστρογότθοι. Οστρογότθοι σημαίνει ανατολικοί Γερμανοί. Καθώς λοιπόν εδώ σάρωναν οι Ούννοι εκεί στο τέλος του 3ου αιώνα, στην ουσία χτύπησαν και διέλυσαν τους Οστρογότθους και οι Οστρογότθοι κινήθηκαν και εκείνοι με τα δικά τους άλογα προς τα δυτικά για να αποφύγουν την βία των Ούννων.

Στο τέλος του 4ου και στις αρχές του 5ου αιώνα, θα συμβεί στην Ευρώπη μια ανατροπή των ισορροπιών και θα ακολουθήσει ένα φαινόμενο ντόμινο, καθώς οι άνθρωποι των στεπών θα σπρώχνουν τα γερμανικά φύλα δυτικότερα, και έτσι η δυτική Ευρώπη θα ζήσει ταυτοχρόνως την επέκταση και δράση των γερμανικών φύλων μαζί με την επιθετικότητα των ανθρώπων της στέπας. Έτσι μετά τον 3ο αιώνα, μπαίνοντας δηλαδή πια στον 4ο αιώνα, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο μεγάλο κίνδυνο της ιστορίας της, την συνδυασμένη -χρονικά και μόνο- δράση Ούννων και Γερμανών. Αποτέλεσμα ήταν η διάλυσή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

4 Σχόλια

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)