Οι Φράγκοι και οι Ούγγροι

Οι Φράγκοι είναι γερμανικό φύλο. Η France είναι χώρα γερμανικού φύλου στη σύγχρονη εποχή. Οι «αυθεντικοί» Γάλλοι ήταν οι Γαλάτες. Οι Έλληνες σωστά λέμε την συγκεκριμένη περιοχή Γαλλία, «Γαλλία» από το «Γαλάτες». Αλλά οι Γάλλοι δεν είναι καθαροί Γερμανοί, αν και έχουν πάρα πολύ μεγάλες αναμείξεις με Γερμανούς. Η γλώσσα που ομιλούν σήμερα οι Γάλλοι δεν είναι Γερμανική είναι λατινογενής.

Οι Φράγκοι και οι Ούγγροι
Η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τα πρώτα χρόνια

Οι Φράγκοι

Από όλους τους Γερμανούς, οι πιο ισχυροί στον 5ο αιώνα είχαν αναδειχθεί οι Φράγκοι. Οι τελευταίοι, μεταξύ του 450 και 500, δημιουργούν ένα βασίλειο στην περιοχή της Γαλλίας στο οποίο και θα παραμείνουν για αιώνες και θα αναδειχθεί και ο σπουδαιότερος Φράγκος ηγεμόνας, στον 8ο αιώνα μ.Χ.

Ο σπουδαιότερος Φράγκος ηγεμόνας, που είναι και εμβληματικό πρόσωπο για τη νεότερη ιστορία της Ευρώπης, ονομάζεται Καρλομάγνος. Ο Καρλομάγνος αποδείχθηκε μια πολιτική προσωπικότητα μεγάλου διαμετρήματος, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα φραγκικό βασίλειο βορειότερα της Ιταλίας και σταδιακά να δημιουργήσει ένα καινούργιο βασίλειο σε μέγεθος περίπου αυτοκρατορίας.

Αυτό το βασίλειο θα εξελιχθεί σημαντικά. Ο Καρλομάγνος δημιούργησε μια αυτοκρατορία, η οποία περιελάμβανε τμήματα της βόρειας Ιταλίας, της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Η Αγία λοιπόν Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είναι η πρώτη γερμανική αυτοκρατορία που στήνεται στη νεότερη Ευρώπη. Η τιτλοφορία της «Αγία» παραπέμπει στο γεγονός ότι οι Φράγκοι είχαν γίνει χριστιανοί και μάλιστα όχι Αρειανιστές. Ο όρος «Αγία Ρωμαϊκή» σημαίνει ότι ο Καρλομάγνος θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων, τους οποίους οι Γερμανοί είχαν διαλύσει.

Ονομάζει τον εαυτό του «Αυτοκράτορα» και το βασίλειο του «Αυτοκρατορία», διότι έχει στόχο του τη δημιουργία ενός μεγάλου κρατικού μορφώματος, αντίστοιχου με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Το πλήρες όνομα είναι «Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους». Ο Καρλομάγνος είναι Φράγκος. Παρόλο που πολλές φυλές των Γερμανών εξακολουθούσαν να αντιμάχονται η μία την άλλη, ο Καρλομάγνος μιλάει εξ ονόματος ολόκληρου του γερμανικού έθνους και ονομάζει το βασίλειο του «Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους».

Ο Καρλομάγνος, τέσσερα χρόνια πριν γίνει αυτοκράτορας και στεφθεί από τον Πάπα, κατανικά τους Αβάρους, το 796. Στην πραγματικότητα εκδιώκει τους Αβάρους από την περιοχή της Ευρώπης, μετά από περίπου 200 χρόνια δράσης τους. Τη νίκη εναντίον των Ούννων οι Ρωμαίοι την όφειλαν ως επί το πολύ στην γερμανικότητα των Ρωμαϊκών στρατευμάτων. Ήταν εν μέρει γερμανική. Η νίκη εναντίον των Αβάρων είναι καθαρά γερμανική όσον αφορά το δυτικό πεδίο, και είναι και αυτό γερμανικός θρίαμβος.

Οι Ούγγροι

Ταυτόχρονα με την εκδίωξη των Αβάρων από την Ευρώπη από τους Γερμανούς, μια νέα ομάδα έρχεται από τις στέπες. Αυτή η ομάδα ονομάζονται Μαγυάροι (Μagyar) και κινούνται προς τα δυτικά και κάνουν την ίδια διαδρομή με τους Ούννους. Φτάνουν στην Ουγγαρία και μετά αρχίζουν τις δράσεις τους. Οι Μαγυάροι αποδεικνύονται σκληροτράχηλοι. Και αυτοί όπως και οι προηγούμενοι χτυπούν τους κατοίκους της Ευρώπης.

Οι Μαγυάροι συγκρούνονται με Γερμανούς, αλλά και με Σλάβους. Κυρίως όμως οι Γερμανοί έχουν τον μεγάλο όγκο των συγκρούσεων με αυτούς και τελικά μετά από έναν κύκλο περίπου 200 χρόνων δράσεως, σφαγών, λεηλασιών, βιασμών, οι Μαγυάροι κατανικώνται από τους Φράγκους, από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους το 955 στην περίφημη μάχη του Λέχφελντ.

Οι Φράγκοι νικούν λοιπόν και αυτούς τους εχθρούς της Ευρώπης. Οι Μαγυάροι μετά από αυτή τους την ήττα αναγκάζονται να αναδιπλωθούν και να εγκατασταθούν στις πεδιάδες της Ουγγαρίας, όπου και πλέον θα δημιουργήσουν κράτος. Οι σημερινοί Ούγγροι είναι απόγονοι αυτών των Μαγυάρων και μάλιστα στην Ουγγαρία χρησιμοποιούν πάρα πολύ την λέξη Magyar. Οι Ούγγροι γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι απόγονοι των Μαγυάρων και είναι περήφανοι για αυτό, διότι οι πρόγονοί τους ήταν άλκιμοι πολεμιστές που έφτασαν στην Ευρώπη και πολέμησαν για 200 χρόνια μέχρι να τους κατανικήσουν οι Φράγκοι.

5 Σχόλια

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Αρέσει σε %d bloggers: