Η Σταχτοπούτα και το παραμύθι

Η Σταχτοπούτα με το παραμύθι της μας δίνει ένα ενδιαφέρον μάθημα! Η Σταχτοπούτα δεν ήταν καθόλου μίζερη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες ζωής της, την κακή συμπεριφορά από τις αδερφές και την μητριά της, εκείνη δε σταματούσε να χαμογελά στα πουλάκια, να τραγουδά και να χορεύει με κάθε ευκαιρία και να αισιοδοξεί για την ζωή.

Η Σταχτοπούτα

Η Σταχτοπούτα, δεν πήγε στο χορό για να βρει σύζυγο, όπως οι άλλες κοπέλες. Πήγε για την χαρά του χορού! Εκεί βέβαια, «τυχαία», ήταν που συνάντησε τον πρίγκιπά της. Αλλά δεν φάνηκε να ήταν αυτός αρχικά ο σκοπός της. Της «έτυχε» όμως, γιατί άρπαξε την ευκαιρία, να χαρεί αυτό που αγαπάει και μέσα από αυτό, να μπορέσει κάποιος να δει την όμορφη ψυχή της.

Με μια άλλη ανάγνωση, μπορούμε να δούμε ότι κατά τη διάρκεια της δύσκολης ζωής της, καλλιεργούσε τα ψυχικά της χαρίσματα με το να απολαμβάνει τα απλά μικρά καθημερινά πράγματα. Να χαίρεται με τα πουλάκια, τα πιο απλά θαύματα της φύσης. Να χαίρεται τα ταλέντα της, με το να χορεύει και να τραγουδά με κάθε ευκαιρία, έστω και να ξεσκόνιζε την στάχτη ή καθάριζε το πάτωμα. Η κούραση την καταπονούσε, αλλά δεν την σταματούσε από το να χαίρεται κάποιες όμορφες στιγμές της ζωής με τα πιο απλά πράγματα.

Τι θαύμα! Τότε είναι που παρουσιάστηκε η καλή της Νεράιδα (η ευκαιρία)! Την έντυσε, την φρόντισε και δούλεψε την εξωτερική της εμφάνιση – σε ένα άλλο επίπεδο, την συμβατότητα με τις κοινωνικές προσδοκίες και νόρμες (εξωτερική ομορφιά της γυναίκας)- ώστε να μπορεί να αναδειχθεί σε ένα κοινωνικό χώρο (τον χορό του παλατιού).

Αξιοσημείωτο επίσης είναι, ότι όλες οι άλλες δεσποινίδες που πήγαν στο παλάτι με μοναδικό σκοπό να βρουν γαμπρό, έφυγαν… ματαιωμένες. Ενώ αυτή που πήγε για την χαρά του χορού, έφυγε κλέβοντας την καρδιά του πρίγκιπά της!

Συμπέρασμα:

Χαρείτε τη ζωή σας κορίτσια! Δεν υπάρχει «χαμένος» χρόνος! Υπάρχει χρόνος προετοιμασίας για ό,τι καλό θέλει να συμβεί.

Βρείτε τι είναι αυτό που σας συνεπαίρνει. Αξιοποιήστε τα ταλέντα και τα χαρίσματά σας. Χαρείτε με τις μικρές χαρές της ζωής. Αναγνωρίστε την ομορφιά παντού γύρω σας. Και τότε, αφήστε την «καλή τύχη» να κάνει την δουλειά της και να δημιουργήσει τις «τυχαίες» συνθήκες, τις συμπτώσεις, που θα σας φέρουν να γνωρίσετε τον Πρίγκιπά σας! Και πού ξέρετε; Μπορεί τότε, ο σωστός πρίγκηπας για εσάς, να τρέξει να σας βρει!

Να θυμάστε μόνο το γοβάκι σας, να είναι δικό σας και στο νούμερό σας!

Πηγή: https://www.psychologynow.gr/arthra-psyxikis-ygeias/proagogi-psyxikis-ygeias/noima-zois/7854-ena-endiaferon-mathima-apo-to-paramythi-tis-staxtopoytas.html

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Αρέσει σε %d bloggers: