Θερμοπύλες-Σαλαμίνα (480π.Χ.)

Θερμοπύλες-Σαλαμίνα. Έχουν περάσει ακριβώς 2500 χρόνια (480π.Χ.-2020μ.Χ.) από τότε που το «όμαιμον», το «ομόγλωσσον», το «ομόθρηκον» και το «ομόηθες» ενώνουν τους χωρισμένους σε πόλεις-κράτη Έλληνες, οι οποίοι με τη γενναιότητα και την αυτοθυσία τους εμπόδισαν δια παντός τους Πέρσες να κατακτήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το 480π.Χ. δόθηκε η Μάχη των Θερμοπυλών και έγιναν η Ναυμαχία του Αρτεμισίου και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, κατά την δεύτερη περσική εισβολή στην Ελλάδα. Στρατηγοί και ναύαρχοι ήταν ο Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης και ο Δημόφιλος ο Θεσπιεύς στις Θερμοπύλες, ο Ευρυβιάδης, ο Θεμιστοκλής και ο Αδείμαντος στο Αρτεμίσιο και τη Σαλαμίνα.

Θερμοπύλες-Σαλαμίνα. Δύο περιοχές στην Ελλάδα, που μετά το έπος τους έγιναν παγκοσμίως γνωστές. Δύο περιοχές σύμβολα της γενναιότητας, της ανδρείας, της υπερηφάνιας, της μαχητικότητας, της επιμονής, της ελευθερίας. Δύο περιοχές σύμβολο της Ελλάδας.

Θερμοπύλες-Σαλαμίνα

Ακολουθούν άρθρα με λεπτομέρειες από τις μάχες και τις ναυμαχίες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συμβουλευτείτε την σειρά: https://www.ekdotikeathenon.gr/istopia-toy-ellhnikoy-ethnoys-p16.html

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Αρέσει σε %d bloggers: