Κουζίνα των Ρωμαίων

Οι Ρωμαίοι φρόντιζαν πάρα πολύ την κουζίνα και τα γεύματα τους. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά πιάτα ήταν το plus: ένα μείγμα βρασμένων δημητριακών, αρωματισμένων με βότανα, όπως η ρίγανη και η μέντα, και σερβιρισμένο με λάδι. Για ποικιλία αυτό το απλό πιάτο συνοδευόταν από κατσικίσια τυριά και λαχανικά. Τα συνηθέστερα λαχανικά ήταν η πικραλίδα, η ρέβα, το λάχανο, το πράσο, τα βρώσιμα αγριόχορτα και τα σπαράγγια. Οι Ρωμαίοι απολάμβαναν τα φρούτα, τόσο εκείνα που καλλιεργούσαν οι ίδιοι όσο και τα εξωτικά της Ανατολής: τα μήλα, τα αχλάδια και τα εισαγόμενα κεράσια τρώγονταν μαζί με σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, καθώς και με … Συνεχίστε να διαβάζετε το Κουζίνα των Ρωμαίων.