Η σύλληψη των Αρίων, που μπήκαν στην Ινδία και της άλλαξαν τελείως το πνεύμα και τη ζωή, είναι ότι η ινδουιστική κοινωνία ορίζεται από τέσσερις μεγάλες ζώνες ατόμων, των οποίων η δράση σε προηγούμενες ζωές έχει δημιουργήσει ζώνες: Η μία ζώνη είναι η ζώνη των Βραχμάνων, η δεύτερη ζώνη είναι η ζώνη των Πολεμιστών, η τρίτη ζώνη είναι η ζώνη των Εμπόρων και των Τεχνιτών, η τέταρτη ζώνη είναι η ζώνη των Κατωτέρων και υπάρχει μία πέμπτη ζώνη που είναι η ζώνη των Αισχρών, των απόλυτα αισχρών. Αυτές οι ζώνες ονομάζονται κάστες.

Πώς δημιουργήθηκαν οι κάστες;
Υπάρχει ένα ερώτημα: Είναι ο ινδουισμός μονοθεϊσμός ή πολυθεϊσμός; Η εύλογη απάντηση είναι: όχι απλώς είναι πολυθεϊσμός, αλλά υπάρχουν άπειροι θεοί. Και μάλιστα είναι θεοί οι οποίοι δεν έχουν απόλυτες αλήθειες. Ο Κρίσνα λέει στις Βέδες, προσευχήσου σε όποιον θεό θέλεις, έτσι κι αλλιώς, εγώ ακούω τις προσευχές σου. Δηλαδή ο Κρίσνα ξέρει ότι μόνο αυτός είναι και ακούει τις προσευχές. Αυτό είναι τελείως διαφορετική φράση από τις δυτικές θρησκείες, όπου ο Θεός είναι ένας, και οὐκ ἔσονται σοὶ θεοὶ ἕτεροι πλὴν ἐμοῦ. Αυτό είναι το κλίμα των δυτικών θρησκειών.
Στον ινδουισμό όλα είναι δεκτά. Γιατί υπάρχει το πολύ μεγάλο. Αυτές οι χιλιάδες θεοτήτων δεν είναι αυτόνομες θεότητες, υποτάσσονται στο μεγάλο σύμπαν, στη μεγάλη δύναμη του σύμπαντος, στη μεγάλη πνοή του σύμπαντος, που λέγεται «Άτμαν». Και αυτό συγκροτεί το Βράχμα, τον Θεό. Δηλαδή, ενώ οι ινδουιστικές θεότητες λατρεύονται αυτονόμως σε τελετές, που οι άνθρωποι χορεύουν, που ψέλνουν όλοι μαζί γι’ αυτούς τους θεούς, στην πραγματικότητα αυτοί οι θεοί βρίσκονται κάτω από την αιγίδα του πολύ μεγάλου, του Άτμαν, του Βράχμα. Στον χριστιανισμό, που είναι θρησκεία δυτική, υπάρχουν πολλοί άγιοι. Αλλά δεν είναι αυτόνομοι θεοί, οι άγιοι του χριστιανισμού υποτάσσονται στον Θεό, είναι υπηρέτες του Θεού. Κατά κάποιον τρόπο, στον ινδουισμό το ίδιο συμβαίνει. Δηλαδή, το Βράχμα, το Άτμαν είναι το μεγάλο και όλες αυτές οι θεότητες υποτάσσονται σε αυτό.
Λόγω του ότι η ψυχή επανέρχεται και μετεμψυχώνεται, ο ινδουισμός έχει και άλλα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Σύμφωνα με την ινδουιστική σύλληψη ό,τι πράττεις στη ζωή σου, κάθε στιγμή στη ζωή σου, είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει και αυτό επεμβαίνει στην ποιότητα της ψυχής σου που πρόκειται να μετεμψυχωθεί. Επομένως, αν στην παρούσα ζωή εσύ δείχνεις καρτερία, ανοχή, γενναιοδωρία, μεγαλοψυχία, δείχνεις αγάπη, ευγένεια, σεβασμό, τότε στην επόμενή σου ζωή, η ψυχή σου θα ενσαρκωθεί μέσα σε ένα υψηλοτέρου επιπέδου πλάσμα από αυτό που ήσουν. Αν, αντιθέτως, στη ζωή σου δρας ελεεινά, τότε αυτό σωρεύεται και στην επόμενη μετεμψύχωσή σου θα βρεθείς σε ένα κατώτερης σημασίας άτομο από αυτό που είχες υπάρξει. Δηλαδή θα προαχθείς ή θα υποβιβαστείς. Αυτό γίνεται από το σύμπαν, από το Άτμαν, από το Βράχμα. Θα μεταβιβαστείς σε ανώτερη ή κατώτερη κάστα.
Δεν υπάρχει σε άλλη θρησκεία η έννοια της κάστας, είναι ινδουιστική σύλληψη και πρέπει να σχετίζεται με τους Αρίους, οι οποίοι μπήκαν σ’ αυτή τη χώρα και, κατά την ερμηνεία των ειδικών, μπαίνοντας και κατανικώντας την προϋπάρχουσα κοινωνία, προφανώς την υπέταξαν σε κατώτερη θέση και μετά δημιούργησαν ένα εποικοδόμημα θρησκευτικό, το οποίο δικαιολογούσε τη θέση των επήλυδων, δηλαδή των Αρίων, σε υψηλότερες ζώνες, ενώ των κατακτημένων σε χαμηλές ζώνες.
[…] Δυτικοί θα ονομάζαν τις κάστες της ινδουιστικής κοινωνίας ταξική διαστρωμάτωση, […]